VROEGER EN NU

Fransje Schräder 1961
Fransje Schräder 1961

Ik ben Fransje, geboren en getogen in een dorp in Brabant. Vanaf m'n 18e heb ik de nodige omzwervingen gemaakt in woonplaatsen, studies, en arbeidsplaatsen. Uiteindelijk heeft dat tot nu toe geresulteerd in een rijk, ervaringsvol leven. Waarin mijn beroepsactiviteiten vooral een adviserend, coachend en begeleidend karakter hadden.

Ik heb hierbij kennis en ervaring opgedaan t.a.v. onderwijs, gezondheidszorg, arbeidsmarktgerelateerde dienstverlening en eigen ondernemersschap. Waarbij mijn aandacht met name gericht was op de bewustwording van de positie die mensen innemen. 
Ik heb met verscheidene specifieke doelgroepen gewerkt zoals vrouwen, allochtonen, werklozen, kinderen en jongeren.

 

Daar ik de behoefte had om ook op een andere wijze de mens te benaderen, heb ik aan het ITH, het Instituut voor Toegepaste Haptonomie te Berg en Dal, de POST- HBO opleiding gevolgd en behaalde ik het diploma Haptotherapie. Dat heeft geleid tot de oprichting en vestiging van praktijk Haptotherapie F.M.Schraeder te Nijmegen. 

Ik volg regelmatig nascholingen en lezingen om mij in verscheidene interessegebieden verder te verdiepen en mijn deskundigheid op peil te houden, zoals:

- haptotherapeutische interventies;  - ouder-kind relaties;  - ontwikkeling van pubers en hun omgeving

- omgaan met boosheid;  - psychopathologie;  - focussen;  -haptonomische zwangerschapsbegeleiding;  

- masterclass haptonomie 'Zeg wat je voelt!'; - omgaan met verandering 

 

Mijn werkwijze kenmerkt zich door:

- specifieke aandacht voor persoonlijke omstandigheden

- zorg voor de ander afgewisseld met aanspreken op de eigen mogelijkheden

- humor

- doortastend zijn in vraagstelling en begeleiding

- het raadplegen en aanbieden van extra hulpbronnen

 

Momenteel richt ik me op eenieder die graag ondersteuning wil op zijn of haar mensontwikkeling middels HAPTOTHERAPIE; LOOPBAANBEGELEIDING op basis van haptonomie;  

Daarnaast heb ik het plezier van en de zorg voor ons samengestelde gezin bestaande uit 4  jongvolwassenen, m'n man en mij.

VISIE

GROEI EN HERNIEUWDE VITALITEIT

 

Ruimte Beweging Relatie & Balans
Dat zijn de termen waarmee ik vanuit de haptotherapie werk.
Ieder ontwikkelt zich op eigen wijze.
In ons bestaan leren we manieren aan om te leven of te overleven.
Voor deze ontwikkeling en ontplooiing hebben we passende ruimte, beweging en relaties nodig. Waarbij we zelf zorg dragen voor de juiste individuele balans. Zo komen we meer en meer tot groei.

 

De bloesem symboliseert voor mij de groei tijdens het proces.
Want de bloesem staat symbool voor groei en vernieuwing. Het is het teken van hernieuwde vitaliteit, een nieuw leven.
Het is een van de eerste tekenen van de lente, de tijd van ontluikend leven. Waarbij onervarenheid en onschuld zichtbaar mogen zijn. Er zijn bloemen zichtbaar en er zitten er nog in de knop; sommige takjes zijn broos, anderen zijn stevig en draagkrachtig. Het geheel komt voort uit een basis. Als daarvoor voldoende voeding is komt de bloesem prachtig tot bloei.                                                                                                      Vernieuwing
De ontdekkingen die je doet geven je de mogelijkheid opnieuw te voorschijn te komen, te groeien. Dat doe je eerst in de haptotherapeutische relatie, om vervolgens je ervaringen uit te breiden naar je eigen omgeving in het dagelijks, privé en op je werk. Zo leer je jezelf opnieuw kennen en te laten kennen.