Vroeger en nu

Vroeger en nu

Ik ben Fransje, geboren en getogen in een dorp in Brabant. Vanaf m'n 18e heb ik de nodige omzwervingen gemaakt in woonplaatsen, studies, en arbeidsplaatsen. Uiteindelijk heeft dat tot nu toe geresulteerd in een rijk, ervaringsvol leven. Daarin hadden mijn beroepsactiviteiten vooral een adviserend, coachend en begeleidend karakter.

Ik heb hierbij kennis en ervaring opgedaan t.a.v. onderwijs, gezondheidszorg, arbeidsmarktgerelateerde dienstverlening en eigen ondernemersschap. Waarbij mijn aandacht met name gericht was op de bewustwording van de positie die mensen innemen. 
 

Daar ik de behoefte had om ook op een andere wijze de mens te benaderen, heb ik aan het ITH, het Instituut voor Toegepaste Haptonomie te Berg en Dal, de POST- HBO opleiding gevolgd en behaalde ik het diploma Haptotherapie. Dat heeft geleid tot de oprichting en vestiging van praktijk Haptotherapie F.M.Schraeder te Nijmegen. 

Halverwege 2020 heb ik de haptotherapie praktijk gesloten om mij te kunnen richten op andere (prive-)activiteiten. 

 

Ik heb ruim een half jaar de tijd genomen om te reflecteren en te herijken hoe ik mijn ( werkzame ) leven wil inrichten; wat mijn visie op de haptotherapie en daarbij verplichte regelgeving is; waar mijn interessen liggen, waar ik blij van wordt en wat me goed doet;  welke levenservaringen en kwaliteiten ik zou willen inzetten en hoe.

Dit heeft geleid tot aanpassingen van mijn keuzes, en hoe ik me door het dagelijks leven beweeg.

 

Kortom, ik heb me losgemaakt van alle regelgeving omtrent praktijkvoering. Dwz dat zowel de vorm als het aanbod van mijn diensten verschoven zijn van therapeutisch naar coachend en adviserend. Zie tabblad AANBOD van Coaching en Counseling F. M. Schräder.